Zonnestraal Festival 2016: een feest voor jong en oud

Ook dit weekend waren er in Nederland veel evenementen en festivals. De verschillende organisaties hebben de dagen voor het weekend vaak op de welbekende weer apps gekeken en konden niks anders dan hopen en bidden. De apps gaven grote percentages kans op neerslag maar op zaterdag ochtend bleek zondag 17 juli een zomerse dag te worden, precies zoals het hoort op deze datum!sfeer

Ook de organisatie van Zonnestraal Festival, bestaande uit Nick Laarhuis, Saskia Overzee- Boenders en Paul Overzee werden met een glimlach wakker deze zondag. Het weer kon niet beter, dus er kon flink uitgepakt worden voor de eerste editie van het festival in Haaksbergen. Het park, dat op zich zelf al prachtig is, was sfeervol en kleurrijk aangekleed met lampions, loungebanken en opblaasdieren. Ook het horeca plein met BBQ tent, frietwagen en smoothie bar was een heerlijke plek om tussen het dansen door even te relaxen. Nicky Vannettie

Het was aan festival organisator zelf om het muzikale startsein te geven voor de zondagmiddag. Om 15:00 draaide Laarhuis, die Nicky Vannettie als artiestennaam heeft, de volume los. Laarhuis mixte Deephouse met oude hiphop en oude dansplaten. De laatste plaat van Laarhuis, ééntje van Koos Alberts, viel een beetje buiten de toon maar dit was een belofte aan zijn vrienden die trouw vooraan de dj booth stonden.

Als tweede dj stond de Borculose Mike Gerritsen op het programma, die tropical house mixte met zomerse hits. Ook Gerritsen kwam met een actuele track namelijk de theme song van het populaire Pokémon.

Thom Sebo, die namens Teatro Productions op zondag ochtend het mooie podium had opgebouwd draaide na Mike Gerritsen. Met zijn Sebo Selection’s tracks bracht hij heerlijke deephouse ten gehore en na hem zette Vin Postéga uit Hengelo deze mikemuziekstijl door. De draaistijl van de jongens bleek niet alleen bij het jongere publiek in de smaak te vallen maar ook de oudere bezoekers genoten zichtbaar van de heerlijke relaxte beats.

Als grote afsluiter was Praia del Sol vanuit zijn woonplaats Amsterdam naar Haaksbergen komen rijden. De Amsterdammer wist er voor te zorgen dat de bezoekers het laatste beetje energie uit hun lichamen wisten te dansen.

De organisatie durft geen schattingen te doen over het aantal bezoekers. Het was een komen en gaan van mensen over het algemeen hebben er constant zo’n 300 man op het festivalterrein gestaan maar doordat er telkens mensen vertrokken en nieuwe mensen aankwamen is het unieke aantal festivalbezoekers misschien wel het drie dubbele.

Van zowel de jongere als oudere bezoekers hebben we hele leuke reacties gekregen, de mensen lagen in het gras met een cocktail, kinderen speelden met de opblaasdieren en mensen dansten met de blote voeten in het gras: dit wat precies zoals ik het me voorgesteld had aldus organisator Nick Laarhuis.

Of er volgend jaar een tweede editie plaatsvind zegt Laarhuis: Als het aan mij ligt wel!