Vleermuizensoap rondom eerste editie van Airforce

Op de militaire basis van vliegveld Twenthe te Enschede gaat, als het aan organisator Absolutely Fresh ligt, zaterdag de eerste editie van het festival Airforce plaatsvinden. Inmiddels staat de teller op 10.000 verkochte kaarten. De liefhebbers van oa. Hardcore en Hardstyle kunnen zaterdag uit hun dak gaan op de beats van onder meer Radical Redemption, Angerfist en Korsakoff. Niets leek het nieuwe festival van Absolutely Fresh in de weg te zitten maar niks blijkt minder waar.13913927_933665846761597_898895323934591664_o

Twee natuurorganisaties beweren namelijk dat het festival een gevaar is voor de flora en fauna rondom het vliegveld. Vooral voor enkele zeldzame vleermuizen zal de leefomgeving flink verstoord worden vanwege de harde beats en het vuurwerk. De natuurorganisaties eisen een verbod op het festival.

Echter heeft de gemeente al een vergunning afgegeven en is bij het verstrekken van deze vergunning een ecologisch onderzoek gedaan. Het onderzoeksbureau zag, in tegenstelling tot de natuurorganisaties, geen gevaren voor de flora en fauna.

De rechtszaak zal donderdag 4 augustus plaatsvinden en dan zullen de bezoekers horen of het festival gewoon doorgaat of dat er maatregelen moeten worden genomen door de organisatie.