Ten Walls niet welkom bij Circoloco

De Litouwse dj Ten Walls produceert Deephouse en Progressive house en kun je kennen van zijn tracks Walking with Elephants en Sparta. Waar de dj nog bekender door is geworden zijn zijn radicale uitspraken op Facebook in 2015 en daar blijkt hij meer dan een jaar naar dato nog steeds last van te hebben.

ten walls

Vorig jaar poste Ten Walls een Facebookbericht met daarin enkele uitspraken waarbij hij zich negatief uitlaat over homo’s. Al snel ging dit bericht viraal en walgde heel het wereldwijde web van de dj. Het management van de dj verscheurde het contract en al zijn boekingen voor de zomer van 2015 werden gecanceld.

Al snel kwam er excuses van de dj op Facebook te staan en eind 2015 produceerde hij als statement een track met de transgender Alex Radford. De kwaliteiten van de dj en de excuses zorgden er voor dat Ten Walls in 2016 weer enkele boekingen kreeg. Ten Walls stond in April in de Shop in Antwerpen en ook Pleinvrees nam het risico om hem te boeken voor hun festival in September.

Dat nog niet iedereen de excuses heeft geaccepteerd van de Litouwer blijkt uit de berichten die volgden nadat Circoloco op Ibiza bekend maakte Ten Walls op het podium te hebben staan. Op Twitter en Facebook kreeg de organisatie een stortvloed aan negatieve reacties over zich heen. ” er zijn honderden dj’s waar je uit kan kiezen en dan boek je deze homohater” was één van de vele reacties. Al deze reacties heeft de organisatie doen beslissen om Ten Walls van de poster te schrappen.

Het Pleinvrees festival is over 2 maand en ook dit festival kan natuurlijk de nodige reacties verwachten op de boeking van Ten Walls. Of Pleinvrees de rug recht houdt en Ten Walls naar Amsterdam laat reizen gaan we mee maken. Wie sowieso wel op Pleinvrees staan zijn onder meer Fritz Kalkbrenner, Adana Twins en Eelke Kleijn.

We zijn benieuwd of Ten Walls in Nederland wel een tweede kans krijgt.