Scholtenhagen Festival: nieuwe stijl.

Al enkele jaren is het Scholtenhagen Festival een begrip in de regio. In voorgaande jaren stond het Scholtenhagen Festival in het teken van Shantykoren die in het Scholtenhagenpark hun zeemansliederen ten gehore brachten. Ook dit jaar zullen er weer een 8 tal Shantykoren aanwezig zijn bij het Scholtenhagen Festival maar dit jaar zal er ook ruimte zijn voor andere muziekstijlen. Het Scholtenhagen Festival zal plaatsvinden op zondag 26 juni in het Scholtenhagenpark te Haaksbergen.

Sweet and Spicy

Sweet and Spicy, Karel J. Schepers en Alice Springband

Naast de Shantykoren zal ook het Haaksbergse duo Sweet and Spicy optreden. Deze twee dames, Lotte Aarnink en Silke Wolthuis brengen verschillende bekende nummers akoestisch ten gehore. Karel J. Schepers is een band die je kunt kennen van De Wereld draait door of 3fm, waar ze bij Giel Beelen op bezoek zijn geweest. Deze band brengt ‘catchy’ Nederlandstalige tracks. De Alice Springband komt met hun Whiskey Tour ook naar Haaksbergen op 26 juni. De Alice Springband brengt de bezoekers van het Scholtenhagen Festival naarhet gezellige Ierland met hun Ierse volksmuziek.

Shantykoren

Ook zal er net als andere jaren ruimte zijn voor 8 shanty koren. De koren die in het park op de vier verschillende podia’s zullen optreden zijn het Bataviakoor uit Lelystad, de Bornse Maten, de Regghe Sangers, de Mallumse Deerns, de Oostvaarders, met een lach en een traan, Kamper Schokker en de Stormvogels.

WAK bandjesavondKarel J. Schepers

Naast de bovengenoemde bands en koren zullen er ook optredens zijn van de de
elnemers aan de WAK bandjesavond. Jazz Combo, Lotte Timpers, Pop Up en Short ’n Blues zijn de artiesten die via de WAK bandjesavond een podium krijgen op het Scholtenhagenfestival.

Naast de bovengenoemde artiesten zullen ook Tjal Heeres en
Hugo Kleever hun klassieke repertoire laten horen op het podium bij het Scholtenhagen festival.

Kunst en kindervermaak

Naast de vele muzikale optredens is er ook ruimte voor kunst in het Scholtenhagenpark. Kunstenaars uit de regio poseren hun kunst in de vele stands in het park. Voor de kinderen zullen er ook vele activiteiten zijn in en rondom het Scholtenhagenpark en aan de inwendige mens is natuurlijk ook gedacht. De horeca zal in handen zijn van het aan het park aanliggende restaurant Het Hagen.

Het festival zal om 11:45 geopend worden door de president van de organisatie: Harry Maathuis. De organisatie is in handen van de Lion’s Club Haaksbergen.

Voor meer informatie: de Facebookpagina van het Scholtenhagen Festival.