Rode Kruis start campagne: hoe overleef ik een festival.

Het Rode Kruis maakt zich zorgen over de opmars van drugs tijdens festivals en start met deze reden de campagne hoe overleef ik een festival. Er is een toenemend aantal festivalgangers die het feestje verlaat met een drugsvergiftiging. Met de campagne hoopt het Rode Kruis dat festivalbezoekers beter voorbereid op pad gaan.

pussy lounge decibel

Het Rode Kruis heeft al een EHBO app dat kan helpen bij allerlei ongelukjes. Sinds kort is de app uitgerust met een speciale festivalpagina met daarin ook de ongelukjes die zijn voortgekomen uit het gebruik van drugs. In deze app staat bijvoorbeeld hoe je moet handelen wanneer een vriend of vriendin ‘out’ gaat door het gebruik van drugs.

Natuurlijk staan op alle grote festivals EHBO tenten waar medewerkers van onder meer het Rode Kruis de festivalbezoekers kunnen helpen wanneer er iets niet helemaal lekker gaat. Maar wanneer je dit weekend los gaat op Defqon 1. of aankomende zomer op één van de vele andere festivals is het altijd verstandig om goed voorbereid op pad te gaan. Kijk daarom eens op www.hoeoverleefikeenfestival.nl. Een trip met de ambulance is natuurlijk ook een trip, maar daar zit niemand op te wachten!