Pinksterfeesten Beckum

In Twente staat het rondom Pinksteren bol van de gezellige feestjes. In Enschede op het Rutbeek is er Fantasy Island en Freshtival. In Bornebroek, Albergen en Beckum zijn er de jaarlijkse Pinksterfeesten.

We gaven eerder al aan hoe vet Freshtival is, maar er zijn meer dagen in het Pinksterweekend en Freshtival is bijna uitverkocht dus waarom niet met zijn allen naar Beckum?

pink 3

Net als bij vele zomerfeesten staat de vrijdag van de Pinksterfeesten in Beckum in het teken van de plaatselijke bevolking. De Pinksterfeesten trappen namelijk af met een reünie van de Beckumse Basisschool. Een gezellige avond waarbij de ex- leerlingen van de Bleek bij één komen om eens over die goede oude tijd te kletsen. Geneugelijk!

Op de zaterdag leeft iedereen buiten op het feestterrein tussen Beckum en Hengelo. Naast de feesttent is er het jaarlijkse vogelschieten en de kinderfeesten oftewel gezelligheid voor jong en oud! Iets later op de middag begint het unieke evenement: MX Air Time georganiseerd door Volle Polle. Een unieke 1 tegen 1 crosswedstrijd over een kort maar heel spectaculair parcours. Na het motorcross gebeuren is er in de tent ruimte voor feest en muziek. Er zijn optredens van Plork en de aannemers en de Joekels.Mattie Wietze Q Music

Zondag is er tijd voor een spectaculaire hindernisbaan dat onder de naam Expeditie Noaberson van start zal gaan, vernoemd naar het Twentse Noaberschap wat vrij vertaald een soort van kameraadschap in de gemeenschap betekend. Noabers staan elkaar half en zo ook tijdens Expeditie Noaberson. Hierna is er tijd voor Noaberrock. Op een buitenpodium staan jaarlijkse tijdens dit gedeelte van de Pinksterfeesten in Beckum plaatselijke bands te spelen. De bands die voor dit jaar de Beckumse bühne zullen beklimmen zijn Kenny Dan en Dokter Watjes. In de avond is er in de tent wederom ruimte voor een volksfeest met de band Crystal Dream.

kinderfeesten beckumEn dan hebben we nog die extra dag van het weekend: 2e Pinksterdag op de maandag. Dan sluit de Pinksterfeesten af met as n gek in n drek. Ook dit klinkt weer lekker Twents. Bij dit evenement moeten voertuigen zo snel mogelijk door een lange modderbak crossen. Als afsluiter zal er in de tent een optreden zijn van de Heinoos.

Al met al genoeg redenen om tijdens het Pinksterweekend Beckum aan te doen en met de plaatselijke bevolking een gezellig, spectaculair en mooi weekend te maken. Proost op de Pinksterfeesten in Beckum!