Onze 5 stemmen voor de DJMAG

Op woensdagavond 19 oktober zal er tijdens Amsterdam Dance Event (ADE) de DJMAG top 100 bekend worden gemaakt. De uitreiking, georganiseerd door DJMAG en ALDA events, zal plaatsvinden in de Heineken Music Hall. Vorig jaar waren het nog de Belgen Dimitri Vegas & Like Mike die er met de eerste plek vandoor gingen maar zal het dit jaar weer tijd zijn voor een Nederlander?

De speculaties gaan dat Martin Garrix de eerste plek zal binnenslepen. Waarom? Tijdens het feest AMF in de Amsterdam Arena zal de nieuwe nummer 1 staan draaien als ‘verrassingsact’. De meeste dj’s uit de top 10 van vorig jaar zijn al bekendgemaakt voor dit feest maar Martin Garrix ontbreekt. De speculaties gaan dat hij de verrassingsact zal gaan worden.

NKSJ zal NKSJ niet zijn om ook zijn stem te laten horen voor de DJMAG top 100. Dit zijn de 5 stemmen van NKSJ:

Lost Frequencies

Lost Frequencies
DJMAG 2015: #-

Vorig jaar stond deze jonge Belg nog niet in de DJMAG maar dit jaar zal hij er ongetwijfeld bij horen. In de Herfst van 2014 hoorde je zijn plaat Are you with me al regelmatig op de radio en zo ging Felix de Laet elk jaar eigenlijk wel door met een track die je ongetwijfeld veel hebt gehoord. In 2015 was er het nummer Reality wat vaak voorbij kwam en dit jaar was daar de zomertrack Beautiful life. Ook remixte hij hits van The Police, One Republic en Emma Bale.

Zijn laatste remix deed hij van de zomerhit van Bieber: Cold Water, en is ook zeker het beluisteren waard. Ook heeft Lost Frequencies aangegeven dat zijn debuutalbum onder het label van Armada er binnenkort aankomt met daarop nog een remix waar wij erg naar uit kijken namelijk de klassieker: What is love van Haddaway.

Vanzelfsprekend staat Lost Frequencies ook zelf te draaien op ADE namelijk tijdens het Armada event: Lost Frequencies and Friends op 22 oktober in de Melkweg met onder meer The Magician, Throttle en Jan Blomqvist.

Radical Redemption

Radical Redemption
DJMAG 2015: #72

Natuurlijk hoort er ook wat hards in de lijst van NKSJ en dan kom je toch snel uit bij de trots van Oost- Nederland: Radical Redemption. Vorig jaar behaalde de Denekamper de 72e plek van de DJMAG top 100 maar het zou ons niet verbazen dat Joey van Ingen dit jaar nog meer stemmen krijgt en weer een stukje klimt in de lijst. Zijn trouwe achterban heeft zelfs al een Facebookpagina aangemaakt om Joey in de top2000 te krijgen en deze heeft al 2000 volgers. Of Radical het redt tot de top2000 betwijfelen we maar de DJMAG zal die toch wel weer bestormen.

Onlangs liet Radical Redemption Brutal 6.0 horen tijdens Supremacy. Wederom een flinke klapper van een plaat maar deze viel toch niet bij iedereen in de smaak. Collega dj Atmosfearz noemde de track Pruttel 6.0. Dit zorgde natuurlijk voor kritiek uit kamp Radical en ook een geniale reactie van Joey zelf waarin hij opmerkt dat Atmosfearz de deuntjes van Noisecontrollers maar moet blijven recyclen en dat hij bezig gaat met zijn eigen werk. Zo is het maar net Joey!

Radical staat dit jaar niet op ADE te draaien maar heeft op 5 en 6 november de HMH wel weer uitverkocht weten te krijgen met zijn eigen feestje: Militant Mayhem.

Jan Blomqvist

Jan Blomqvist
DJMAG 2015: #-

In voorgaande jaren stond Jan Blomqvist (Armada) niet in de DJMAG top 100 en om eerlijk te zijn verwachten wij hem dit jaar ook niet in het lijstje. Blomqvist maakt nou eenmaal niet de muziek die je gauw op de radio verwacht en hij heeft geen achterban als bijvoorbeeld Radical Redemption. Toch heeft hij onze harten gestolen tijdens ons bezoek aan zijn concert in Berlijn (LEES).

Toch timmert Blomqvist aan de weg en zo stond hij dit jaar op misschien wel één van de bijzonderste festivals van Amerika: Burning Man. Ook zie je hem steeds vaker langskomen in de vele deephouse lijstjes van onder andere Armada op Spotify, vaak met zijn hit More die op Spotify bijna 3 miljoen keer is beluisterd.

Zijn album Remote Control uit 2016 heeft Jan Blomqvist weer iets meer op de kaart gezet en mede daardoor staat hij ook, naar enkele jaren afwezigheid, eindelijk weer eens in Nederland. Op 22 oktober staat hij bij Lost Frequencies and friends in de Melkweg tijdens ADE.

Lucky Charmes

Lucky Charmes
DJMAG 2015: #-

Werner Charmes, oftewel Lucky Charmes, is weer zo’n Nederlander die we goed in de gaten moeten houden want we gaan zeker meer geniale tracks van deze man te horen krijgen. Vorig jaar stond hij nog niet bij de beste 100 en ook dit jaar verwachten we hem er ook nog niet bij ondanks dat hij het verdiend!

Begin dit jaar bracht hij de track Ready uit met Da Professor een heerlijke zomerplaat die je ongetwijfeld wel eens gehoord hebt en herkent aan de herkenbare Lucky Charmes sound. Dat de man talent heeft blijkt wel aan zijn boekingen van afgelopen jaar. Hij stond namelijk onder meer op: Tomorrowland, Dance Valley en Summerfestival Antwerpen.

Ook op ADE laat Lucky Charmes van zich horen tijdens zijn eigen feestje in de John Doe: Lucky Charmes in Control. Hij zal daar draaien met onder meer Joe Stone, Made in June en The Voyagers.

Yellow Claw

Yellow Claw
DJMAG 2015: #76

Sommige acts blijven maar door razen, zo ook de jongens van Yellow Claw. Tegenwoordig doen ze het met zijn tweeën nadat Bizzey uit de groep is gestapt (LEES) maar dat wil niet zeggen dat de jongens zijn gaan stil zitten. Samen met de rest van de Barong Family die bestaat uit onder meer Moksi, Dirtcaps en Cesqueax gaan ze heel de wereld over.

Ook tijdens ADE heeft de Barong Family hun eigen avond in de Bitterzoet waar de mannen van Yellow Claw staan met de drie eerder genoemde acts maar ook met LNY TNZ, Mighty Fools en Wiwek.

Uit diezelfde familie komt Chace, de man die ontdekt is door Robin van Leembruggen. Deze Chinese dj is er ook één om in het oog te houden. Samen met Yellow Claw maakte hij afgelopen jaar de heerlijke plaats Stranger. Ook Chace is te zien tijdens de Barong Family avond in de Bitterzoet.

Wie van deze 5 de lijst dit jaar wel gaat halen en wie zich dit jaar de beste DJ van de wereld volgens DJMAG mag gaan noemen hoor je tijdens ADE!