Muziekweekend Pesse

Pesse is een klein dorpje met rond en nabij de 1800 inwoners, het ligt in Drenthe aan de A28 vlakbij Hoogeveen. Pesse heeft alles wat je verwacht van een klein Drent’s dorpje: een voetbalvereniging, een basisschool, een peuterspeelzaal, een supermarkt en een oriëntaals Wok restaurant. Tot nu toe niks bijzonders aan Pesse.

Behalve dit weekend. Op vrijdag en zaterdag staat heel Pesse op de kop want dan is het tijd voor het Muziekweekend Pesse. Dat de organisatie van dit weekend van goede muziek houdt zagen we al aan de line up van vorig jaar toen Normaal met hun afscheid tournee langskwam in de feesttent. Ook stonden Roel van Velzen, Di-rect en Chef’s Special toen op de bühne in Drenthe.

programma pesse

Dat beloofd wat voor aankomend weekend. De organisatie heeft de tent al bijna klaar staan en ook voor deze editie hebben ze (inter)nationale top acts naar Pesse gehaald voor aankomend weekend. Op vrijdag 27 mei zal om 19:00 de tent open gaan en kunnen de bezoekers gaan rocken met de top van de Nederlandse rock- wereld. De bands Kensington en Within Temptation zullen gaan snoeien met het Drentse publiek. Tussen deze twee acts door zal dj Danny Blom het publiek opwarmen en afkoelen.

Ook op de dag erna staat diezelfde dj Danny Blom achter de draaitafels in Pesse. Dit keer om de tent op te warmen voor Status Quo en Bökkers. Een uniek moment voor de bezoekers aangezien dit het laatste jaar is dat Status Quo op zal treden. Status Quo is een Engelse band die al sinds de jaren ’60 hun Boogiewoogie sound ten gehore laten brengen. De bekendste hits van deze Engelsmannen zijn Down down, Whatever you want en Rockin’ all over the world.

Wil jij dit concert van Status Quo meemaken of zie jij je zelf wel staan rocken met Kensington en Within Temptation? Op de website van het muziekweekend in Pesse zijn nog enkele kaarten te koop voor dit evenement. Wij wensen heel Pesse een heel fijn weekend!