Muiterweek 2017

Beckum mag zich weer opmaken voor een week lang plezier en vertier rondom het dorpscafé want van woensdag 16 augustus tot en met maandag 21 augustus is het tijd voor de Muiterweek 2017. Een week lang activiteiten, optredens en gezelligheid in het centrum van het Twentse kerkdorp.

De Muiterweek start traditioneel op de woensdagavond. Dit jaar gaan de Muiters op woensdag de smaakpapillen van hun bezoekers laten prikkelen. De Muiterweek trapt namelijk af met een speciaalbier- en wijnproeverij. Frank Hendriks van de Twentse Bierbrouwerij zal de bierproeverij verzorgen en de dames van Wineble nemen de wijnproeverij voor hun rekening. Geen zin in de proeverij, maar wel in gezelligheid? Na en tijdens de proeverijen kun je ook gewoon genieten van een ‘normaal’ drankje aan de bar onder genot van gezellige achtergrondmuziek.

 

Voor de tweede dag van de Muiterweek, de donderdag, zijn de Muiters de samenwerking aangegaan met C.V. de Beckummer Ossens. Samen met de Beckumse carnavalsvereniging zullen de Muiters dan het zomercarnaval gaan organiseren. Een zomerse avond met tropische carnavalsklanken van Mo & Unit en Binky & Pegel.

De vrijdag van de Muiterweek staat traditioneel in het teken van het grasvolleybaltoernooi. De teams gaan in Mentink’s schapenweide tegen elkaar de strijd aan om de eeuwige roem. De prijsuitreiking van het toernooi zal plaatsvinden in het café en daarna zal het feest losbarsten tijdens de tropical party met dj Sander Scheperman.

Op zaterdagochtend starten ruim 60 equipes aan de jaarlijks terugkerende Kauwgumbalrally. Wederom heeft de organisatie een prachtige route uitgestippeld voor de deelnemers. De start zal rond de klok van 9 zijn op de parkeerplaats van Het Wapen van Beckum en finish is voor Café Halfweg tussen 16:00 en 18:00. Op de zaterdagavond speelt de Hengelose formatie The Coffeecats op het Beckumse podium samen met de Bentelose dj’s Freddy en Willy.

Op zondag staat een nieuw element op het Muiterweek programma: de Strong Muiter estafette. In navolging van de Strong Muiter Run die de afgelopen jaren plaatsvond en door vele deelnemers als ‘te zwaar’ bestempeld werd heeft de organisatie nu een veel kortere variant op het evenement bedacht. Dit zodat ook de brakke deelnemer die de avond er voor het licht heeft uit gedaan bij de Muiterweek ook mee kan doen. Op een 130 meter lang parcours met hindernissen moet een team bestaand uit twee zo snel mogelijk de finish behalen. Het belooft een modderige en uitdagende race te worden. Op zondagavond staat de coverband Full House op het podium samen met de lokale dj Nicky Vannettie.

De laatste dag van de Muiterweek staat al sinds de beginjaren van het evenement in teken van het café voetbaltoernooi. Hierna zullen de boys van Club Kroket het geheel knallend afsluiten.

Muiterweek Beckum 2017: Let’s Go!