Kauwgumbalrally

De Kauwgumbalrally, vernoemd naar de wereldberoemde Gumball 3000, is al een paar jaar één van de vaste activiteiten op de kalender van de Muiterweek in Beckum. Tijdens dit spectaculaire evenement rijden bijzondere automobielen een route van ongeveer 180 kilometer. De navigator zal de route moeten lezen via het Bolletje- Pijltje systeem.

kauwgumbalrallykauwgumbalrally auto's

 

 

 

 

 

 

De Kauwgumbalrally zal traditioneel plaatsvinden op de zaterdag van de Muiterweek die dit jaar op 13 augustus valt. Natuurlijk zijn er bepaalde eisen aan de equipe’s die zich inschrijven. Voor op staat dat de deelnemer een bijzondere auto moet rijden. Nu is het begrip ‘ een bijzondere auto’ nogal breed. Een Renault Twingo uit 2003 is niet bijzonder tenzij je hem goud hebt gespoten en er een V8 motor in ligt.  Om een kleine indruk te geven over de equipes die voorgaande jaren hebben deelgenomen aan de Kauwgumbalrally hebben wij enkele foto’s toegevoegd aan dit artikel. Voor meer foto’s van voorgaande jaren kun je kijken op de Facebookpagina van Stef Bunte Photography.

burn out beckumInschrijven voor de Kauwgumbalrally kan via de Muiterweek inschrijf pagina. Voor alle deelnemers zal na de rally een heerlijk buffet klaar staan bij het finishpunt Café Halfweg in Beckum. Hierna zal de prijsuitreiking plaatsvinden waarbij de meest bijzondere equipes, op wat voor een manier dan ook, zullen gehuldigd worden.

Na de Kauwgumbalrally zal er op de zaterdagavond muziek zijn van de dj’s Sander Scheperman en Nicky Vannettie.

 

In 2011 maakte Marcel Tettero het volgende video verslag van de Kauwgumbalrally.