Jan Blomqvist @ Columbia Theater Berlijn

Jan Blomqvist is een dj, zanger en bandleider. Hij komt, zoals je niet verwacht als je zijn naam leest, uit Duitsland en speelt/ draait een mix van Clubsoul, Techno en Electro Pop. Hij noemt het zelf simpele beats met dromerige vocalen. Bijna 70.000 volgers op zijn Facebook en 47.000 op soundcloud maar er zijn weinig Nederlanders die weten over wie je het hebt als je zijn naam noemt. Oké het is misschien geen Fritz of Paul Kalkbrenner maar toch vond NKSJ na het beluisteren van zijn nieuwe album Remote Control het de moeite waard om deze Berlijnse dj te bezoeken in het uitverkochte Columbia Theater.

jan blomqvist sold out berlin Bij aankomst werd het duidelijk dat wij niet de enigste waren die graag wat van Blomqvist wouden zien. Een vol huis in het sfeervolle Columbia Theater. Wel durven we bijna met zekerheid zeggen dat we de enige Nederlanders waren (corrigeer me als ik het fout heb). Het nieuwe album was inmiddels al grijs gedraaid en de single More is al 1,5 miljoen keer beluisterd op Spotify. Toch weer een feitje waaruit blijkt dat Blomqvist geen kleine is. Op het podium stond hij in het midden met naast hem zijn drummer ( Felix Lehman) en zijn pianist ( Ryan Mathiesen). Het publiek had er zin in, ondanks dat een groot gedeelte nog in de rij stond voor de garderobe. Maar daar moeten we de charme ook maar een beetje van zien.

 

De nummers van zijn album, die zoals hij citeerde dromerige vocals bevatten, worden allen meegezongen. Ondanks dat het allemaal wel erg veel op elkaar lijkt live zat de sfeer er heel goed in. Ook oudere hits van hem waaronder Big Jet Plane, een remix van Angus en Julia Stone, werden ten gehore gebracht. Na ongeveer 2 uurtjes live muziek zat het concert er op en verlaat Blomqvist met band het podium onder luid geklap en gejoel van de menigte.

Dat was weer een gig voor Jan Blomqvist en band, waarvan hij er afgelopen 3 jaar maar liefst al 350 deed. Berlijn, Boedapest, New York en Parijs deed deze Duitser al aan. Ook stond hij een enkele keer in Nederland maar dit was ver voor zijn nieuwe album. Hij stond op Pleinvrees toen het nog een klein feestje was in Air Amsterdam en ook stond hij op het Aus Berlin feest in Tilburg. Dit is toch al een lange tijd geleden (2012, 2014). Jan Blomqvist Berlin

In de aankomende maanden gaat zijn Remote Control tour nog langs grote steden als Florida, Miami, Zürich, München, Köln en Parijs maar ook hier staat geen Nederlandse stad tussen. Ook na de Remote Control tour lopen de boekingen al binnen bij de Berlijner: Barcelona, New York en Bratislava kunnen zich al gaan opmaken voor een Jan Blomqvist concert.

Wij hopen dat de boekers vanuit Nederland ook wakker worden en dat we Jan Blomqvist ook binnenkort weer op een Nederlands podium kunnen gaan zien schitteren. Het liefst met de gehele band! Wat rest is om jullie even kennis te laten maken van deze Berlijnse held. We hebben wat grote hits van hem op onze Spotify Music List gezet en hieronder een heel lekker filmpje vanaf een dak ergens in Marseille.