Hakken op Koningsdag

De harderstyles festivals zijn niet meer weg te denken uit ons kleine kikkerlandje. Vanuit heel de wereld komen de bezoekers naar de grote festivals als Defqon 1. en Decibel. Ook tijdens de dag van ons staatshoofd Willem Alexander zijn er meerdere hardstyle en hardcore festivals door het gehele land. NKSJ ging op zoek naar de beste plekken om te stampen tijdens koningsdag. requiem hardfest

 

Hardfest
In Enschede is er op het terrein van de Universiteit Twente het jaarlijks terugkerende Hardfest. Hardfest bestaat sinds 2013 en is vergeleken met zijn concurrenten op dezelfde dag een jong festival, toch is het de organisatie van Hardfest, Absolutely Fresh, het vanaf jaar één gelukt om een ontzettend toffe line up neer te zetten. De organisatie, die met Fantasy Island, Superbash en Unity al wat ervaring heeft met de hardere feestjes, heeft ook dit jaar weer een heerlijk rijtje artiesten weten vast te leggen.

In 2013 begon het festival met enkel één stages maar voor aankomende Koningsdag heeft de organisatie inmiddels bekend gemaakt maarliefst drie podia’s te hosten namelijk de mainstage, raw stage en hardcore stage. Onder de ruim 30 dj’s die zullen draaien vallen grote namen uit de regio als Requiem, Degos & Red-One en Radical Redemption.

adaro beat the bridge

Beat the Bridge
100 kilometer verderop in Arnhem is het met Koningsdag tijd voor Beat the Bridge. Dit festival dat al op Koningsnacht begint vind plaats op de unieke locatie onder de John Frost brug. Op Koningsnacht zijn er 3 area’s op het vaste land en een Desperados Crazy Cruise oftewel een area op een boot! Op Koningsdag zelf breidt het festival zelfs nog uit met een 4e area.

Wat kunnen we verwachten op Beat the Bridge behalve een unieke locatie aan de Rijn? Nou ook een hele vette line up als je van harde beats houdt. Tijdens Koningsnacht knallen de beats van onder meer Adaro, Angerfist, Partyraiser en Darkraver om je oren. Op Koningsdag kun je optredens van Coone, Crypsis, Mental Theo, Nosferatu en Pavo verwachten.

kingdance chain reaction

Kingdance
In Zwolle staan de Ijsselhallen in het teken van Kingdance. Een tof concept met twee compleet verschillende area’s. Aan de ene zijde de tofste house acts als Childsplay en Tony Junior en aan de andere kant de hardstyle area met vele grote namen Chain Reaction, Promo en Thera.

Solid Kingsday
Op de parkeerplaats van het Kyocera stadion van ADO Den Haag is er het festival Solid Kingsday. Daar kun je de air uit je Nikes hakken op de beats van Code Black, Frequencerz en Atmozfears. Behalve de mainstage waar deze grote namen zullen staan heeft Solid Kingsday ook ruimte voor nieuw talent op de talentstage.

Supersized Kingsday Festival
Op het evenemententerrein Aquabest in Best (Brabant) is er ook weer ruimte voor een festival namelijk Supersized Kingsday Festival. In Brabant hebben ze maar liefst acht verschillende podia’s. Hardcore, Hardstyle, Freestyle, Rawstyle oftewel aan alle verschillende stijlen is gedacht.

Good old Dj Zany, geboren in Brabant, host zijn eigen stage met onder meer Ruthless, the Pitcher en Neophyte. Verder kun je bij Supersized Kingsday Festival grote namen als Tatanka, Deetox, Paul Elstak en Brennan Heart gaan zin draaien.

Voor de liefhebbers van de hardere styles is er dus genoeg te zien aankomende koningsdag!