Groeten uit Oekraïne

De ongemakkelijke ‘ik zit naast je in de kroeg maar weet niet zo goed waar we het over moeten hebben’ vraag van vorige week was: zo éuh nog gestemd? 32% van de mensen zal er ja op hebben geantwoord dus een groot gedeelte blijkt schijt te hebben aan hun stemrecht wat betreft het Oekraïne referendum. Maar gelukkig zijn wij van NKSJ geen politiek forum dus of je Oekraïne nu supertof of superkut vind doet er nu even niet toe. Wat er wel toe doet is dat Oekraïne wel degelijk een paar muzikale pareltjes heeft rond lopen. Ze zijn misschien niet zo bekend als Hardwell en Afrojack maar fijne EDM maken kunnen de volgende dj’s dus wel!

Omnia
Omnia is volgens the dj list Oekraïne’s beste dj en na het speuren naar wat tracks van hem op Spotify kunnen wij dit toch redelijk bevestigen. Met de track Shanghai staat hij in de state of trance radio top 20 van januari 2016. Onze Armin van Buuren had hem dus blijkbaar ook al ontdekt. Ook de plaat For the first time uit 2015 is een echte trance rammer! Aan zijn agenda te zien draait hij niet alleen in Oekraïne maar heeft hij het afgelopen jaar optredens gehad in Hollywood, Toronto en Kuala Lumpur. Er zijn dagen dat ik er niet kom.

Spartaque
Deze dj uit Oekraïne ziet er een beetje uit als een kruising tussen Justin Bieber en een jaren ’90 Duitser maar dat ook hij aardig scoort buiten zijn landsgrenzen staat vast. Vooral in Duitsland is deze techno dj een graag geziene gast. Dus als jij van 7 minuten lang durende techno tracks houdt moet je deze dj zeker even gaan checken op Spotify. Hij bracht in 2011 een EP uit genaamd Ricochet. Hate it or love it maar volgens ons hoort Spartaque in het rijtje van Oekraïne’s beste dj’s!

Marika Rossa

Marika Rossa
De eerste vrouwelijke dj in het rijtje van dj’s uit Oekraïne! Ze ziet er lekker hip uit: Google haar naam en je ziet hoeveel verschillende haarkleuren een meisje kan kiezen! Maar buiten dat ze er opvallend uit ziet, draait ook zij opvallend lekker techno! Persoonlijk zien wij haar niet op de mainstage van Mysteryland staan maar wat is haar sound fijn in één van de nachtclubs in Berlijn. Daar staat ze dan ook vaak te draaien maar kortgeleden kon je haar ook vinden in Nederland namelijk in de 020 factory in Rotterdam.

Duo Daimonds

Duo Daimonds
Ook zeker niet vervelend om naar te kijken en luisteren is het tech-house duo Daimonds. Ze draaien veel op fashion shows in Oekraïne waar ze ook een officiële samenwerking mee hebben. Naast hun dj carrières zijn deze twee (bloedmooie) dames ook FHM playmates! Ohja en de muziek die ze maken klinkt ook nog eens lekker! ;-)!

NKSJ @ Spotify
Deze dj’s uit Oekraïne zijn nu te beluisteren op de Spotify list van NKSJ!