Festivals in juni: pech met het weer

Nederland en België hebben tot nu toe een hele natte maand juni achter de rug. De vele festivalbezoekers die in het begin van het jaar kaarten hebben gekocht voor een festival in juni gaan natuurlijk uit dat het mooi weer zal worden maar vaak kwamen deze bedrogen uit.

regen down the rabbit hole

Afgelopen weekend hadden Defqon 1., Down the Rabbit Hole maar ook kleinere festiviteiten als de Veldmaat Bruist en het Scholtenhagen festival last van de neerslag. In Biddinghuizen waar Defqon 1. plaatsvond heeft het vrijwel de gehele dag geregend waardoor de bezoekers in de tenten nat werden van zweet en buiten de tent van de neerslag.

Ook de parkeerplaatsen hebben te leiden onder de neerslag. De parkeerplaatsen, vaak in weilanden rondom het festivalterrein, veranderden in grote modderpoelen waardoor plaatselijke boeren in de weer konden om vastgelopen auto’s los te trekken. Dit was voor de organisatie van Down the rabbit hole reden om de parkeerplaatsen te sluiten en de bezoekers naar de verharde parkeerplaatsen net buiten Nijmegen te sturen. Pendelbussen brachten daar de bezoekers naar het festivalterrein.

defqon regen

Het festival Rock Werchter vind volgende week pas plaats maar is nu al haastig op zoek naar 4000 á 5000 parkeerplaatsen. Op een aantal kampeerplekken kan daar niet meer gekampeerd worden volgende week vanwege de vele neerslag die ook België heeft gepasseerd. Geadviseerd word om niet met de auto naar Rock Werchter te komen. Festivalbezoekers kunnen binnen België gratis met het openbare vervoer reizen met hun entree ticket dit word dan ook aangeraden door de organisatie.

Bron: NOS