Deephouse en Techno op Koningsdag

Gisteren bespraken we alle toffe Hardstyle feestjes van Nederland op de dag van onze Koning. Vandaag is het tijd om de liefhebbers van een geheel andere muziekstijl, namelijk die van de Deephouse en Techno, weg te wijzen. Ook deze stijlen zijn de laatste tijd steeds populairder geworden met feesten als Pleinvrees en Awakenings. Volgens Benny Rodrigues heeft Nederland en met name Amsterdam één van de beste Techno scenes van de wereld en laten we eerlijk zijn: hij kan het weten. Daarom voor jullie de beste Techno en Deephouse feestjes waar je ongegeneerd in je oranje kloffie kunt gaan dansen!

8Bahn Kingsnight Special
We beginnen deze lijst goed met 8Bahn Kingsnight Special in Arnhem. Daar staat namelijk op koningsnacht ‘The Baron of Techno’ oftewel Dave Clarke. Deze Engelse dj en producer staat te draaien in het Luxor op de afterparty van het buitenfestival dat ervoor in het Musis Park wordt gehouden. Naast Dave Clarke staan DJ+ en Lé – Fí te draaien tijdens de afterparty.

Op het buitenpodium dat voor de afterparty van 18:00 tot 00:00 zal plaatsvinden kan de bezoeker gratis luisteren naar de beats van onder meer de Duitser Marcel Fengler en ROD Malmok. ROD Malmok is de alias van de eerder genoemde Benny Rodrigues.

Joris Voorn

A Paradigm of Excellence
Op Koningsnacht begint om 23:00 in Paradigm Groningen het feest a Paradigm of Excellence. Groningen, de stad die de laatste tijd bol staat van de toffe Techno feestjes, is de gastheer van onder meer Joris Voorn (foto), Andreas Bergmann en de Canadese Tiga. De laatstgenoemde staat dit jaar ook op het Lowlands festival!

broodje aap kingsnight

Broodje Aap serveert
Ook in Enschede is er op Koningsnacht Techno namelijk bij ’t Bölke. Broodje Aap heeft de Amsterdamse Tim Jules naar Enschede gehaald en ook de Koning van de Nederlandse housescene Michel de Hey zal komen draaien.

Bakermat & Friends: Kingsday Special
Amsterdam staat natuurlijk bol van de feestjes op Koningsdag. Één van die feestjes is Bakermat & Friends bij station Amsterdam Sloterdijk. Hier staan alleen maar grote namen uit de Deephouse wereld die overigens vanuit heel Europa naar Amsterdam reizen om Willem’s feestje te vieren.

Wat te denken van de Oostenrijkse Möwe, de Duitsers Alle Farben en Claptone, de Fransman Michael Calfan en natuurlijk onze eigen Bakermat uit het Twentse Markelo.

Sam Feldt Kroon

Kroon Festival
In Rotterdam op, hoe kan het ook anders, het Willemsplein is er het Kroon Festival. Ook hier zullen Techno en Deephouse beats worden gedraaid door nationale en internationale dj’s. Vanaf 13:00 kan men hier luisteren naar Oliver Schories, Cleavage en de Koning van de tropical sound: Sam Feldt.

Nokturné Kingsday
In het altijd gezellige Leeuwarden wordt naast Club Hemmingway Koningsdag gevierd door Techno organisatie Nokturné. Hier staan op het Klokplein onder meer Pick&Bello, Pimbo en Strange Fruit. Misschien niet de bekendste namen uit de scene maar zeker een paar mannen die we in de gaten moeten gaan houden.

What’s CooKING?
Bij de lichttoren in Eindhoven organiseert Extrema Outdoor What’s CooKing?. Aanstormende talenten uit Eindhoven zullen hier de lekkerste Deephouse en Techno draaien op het terras van restaurant Usine. Dit feestje is, zoals veel feestjes op deze dag, gratis te bezoeken. Tommie Frencken, SAN2 en Just Pete zijn enkele dj’s die hier zullen draaien.