De DJMag top 100 van 2016

Eerder al onderbouwde wij onze 5 stemmen voor de DJMag top 100 van dit jaar. De award show zit er op en de beste DJ van dit jaar is bekend! Ook kijken we natuurlijk even hoe onze 5 artiesten het hebben gedaan en wat de meest opvallende dj’s zijn in het lijstje.

Martin Garrix werd, zoals verwacht, de nummer 1 van de DJMag top 100 en is daarmee de jongste winnaar ooit in de geschiedenis van de lijst. Daarmee zijn de Nederlanders weer goed vertegenwoordigd in de top 10 want ook Hardwell, Armin van Buuren, Tiësto, Oliver Heldens en Afrojack staan bij de besten van de wereld volgens DJMag.

Avicii mag dan wel gestopt zijn als dj, maar dit betekend niet dat zijn werk van afgelopen jaar onopgemerkt blijft. Hij haalde net de top tien niet maar mag toch trots zijn op de elfde positie in de DjMag top 100.

De best betaalde dj ter wereld, Calvin Harris, redt het in de DjMag top 100 niet tot de 1e plek. Hij staat dit jaar op de 14e plek. Maar dat zal de Schot weinig uitmaken aangezien hij zo rond en nabij de 55 miljoen euro per jaar binnenhaalt.

The Chainsmokers waren afgelopen jaar niet weg te denken uit de wereldwijde hitlijsten. Closer, Don’t let me down en Roses werden en worden grijs gedraaid over heel de wereld. Deze successen vinden we terug in de DjMag top 100 lijst vinden we de Amerikaanse act op plek 18. Vorig jaar haalde ze lijst nog niet met een 121e plek.

Jack U

Weet je wat ook knap is!? Als je maarliefst twee keer in de lijst van 2016 staat. Op plek 40 staat Jack Ü (foto) bestaande uit Skrillex en Diplo. De mannen die onder Jack Ü grote hits scoorde met Justin Bieber en AlunaGeorge hebben natuurlijk beide ook een solo carriere. Diplo staat solo op de 23e plek en Skrillex zelfs nog iets hoger op de 9e plek.

Één van onze stemmen ging naar Radical Redemption. De Tukker stond vorig jaar op de 72e plek van de lijst en dit jaar is zijn harde werken beloond. Hij steeg dit jaar 4 plekken naar de 68e plek. Hij is niet de enige dj uit de wereld van de hardere styles in het lijstje. Angerfist deed het net iets beter met een 46e plek en verder vinden we Coone (57), Brennan Heart (59), Da Tweekaz (71), Miss K8(88) en Zatox (92) ook in de lijst.

Radical Redemption

Ook stemden wij op Yellow Claw. Nils en Jim stonden vorig jaar nog met Bizzey in de DjMag top 100 op de 76e plek. Afgelopen jaar besloot Bizzey te stoppen bij Yellow Claw, dit heeft geen invloed gehad op hun aanwezigheid in de DjMag top 100 want dit jaar staan ze er gewoon weer in op plek 48.

Tot onze verbazing staat Lost Frequencies ook dit jaar niet in de top 100. In onze voorspelling zal hij er zeker staan maar het blijkt dat Felix de Laet zich wereldwijd nog niet zo populair heeft gemaakt als zijn landgenoten Dimitri Vegas & Like Mike die dit jaar op de tweede plek staan. Vrijdag komt het eerste album van de Belg uit en wellicht zal dit er voor zorgen dat we hem volgend jaar wel in de top 100 gaan zien.

Zoals we al gedacht hadden staan onze twee andere dj’s: Jan Blomqvist en Lucky Charmes niet in de lijst. Wie weet zien we deze twee volgend jaar!