Dansen op Hemelvaart/ Bevrijdingsdag

Tijdens Hemelvaart herdenken de christenen dat Jezus is opgevaren naar god. Tijdens Bevrijdingsdag herdenkt Nederland de bevrijding van de Duitse bezetting. Deze twee dagen vallen dit jaar tegelijk op aanstaande donderdag 5 mei en dat is een goede reden om lekker te gaan stappen! Nederland staat op deze dag bol van de feesten en festivals. Wij zetten de beste feestjes zoals je gewend bent van ons weer in een overzichtelijk rijtje.

zomerfeesten hoeve

Zomerfeesten de Hoeve
In het Twentse dorpje staat het Hemelvaartweekend in teken van de jaarlijkse zomerfeesten. Het hele weekend is er feest in de wei net buiten de St. Isidorus Hoeve. Op Hemelvaartsdag staat de tent vanaf 10:00 vol met een heerlijk muziekprogramma. Onder meer de bands Hike, Whotnix en Baby Blue staan deze donderdag op het podium en om kwart voor twaalf zal zelfs Waylon een bezoek brengen aan de Hoeve. Ook het weekend na Hemelvaart zullen er meerdere optredens zijn van onder andere Van Velzen, The Dirty Daddies en Henk Wijngaard.

Bevrijdingsdag Enschede
Onze vrienden van Absolutely Fresh organiseren dit jaar wederom op het terrein van de UT in Enschede Bevrijdingsdag. Nadat vorig jaar dit feestje gedeeltelijk in het water viel is er dit jaar de hoop gevestigd op beter weer en de weergoden lijken ons gunstig gezind. Op het festival is gedacht aan de kleinsten onder ons met een vet bengelfestijn. Hier kunnen de kids zich vermaken met springkussens, hutten bouwen en een clown. Voor de iets oudere kinderen zoals jij en ik zijn er optredens van onder meer Tony Junior, Mike Marsman en Lady Bee.

House Am See
In Duitsland betekent 5 mei Vaderdag. Aan de Speichersee tussen Lingen en Meppen is er het House Am See festival. Hier spelen 33 acts op 3 verschillende podiums Electronische dansmuziek. Heerlijk dansen met de voetjes in het zand. Dus als je de vaak te drukke Bevrijdingsfestivals in Nederland wilt mijden is dit relaxte festival zeker een uitkomst. Hier treden onder meer Jean Elan, Miss Kiyami en Stefan Dabruck op. Wereldberoemd in Duitsland.

Bevrijdingsfestival Groningen
Overal in Nederland zijn er Bevrijdingsfestivals. Er zijn er te veel om op te noemen dus daarom hebben we random gekozen voor één van onze favoriete Nederlandse uitgaanssteden Groningen. Hier staan op de drafbaan Ali B, Broederliefde en Kensington op te treden om de vrijheid te vieren.

Het Amsterdamse verbondjody bernal
In Amsterdam staat het donderdag ook bol van de feestjes. Één van die feestjes is het Amsterdamse verbond in de
Eendracht. Een feestje voor hip hop liefhebbend Amsterdam met onder meer optredens van Abstract, Jayh en Jody Bernal.

Mumbai Color Festival
Het Fort bij de Vechten in Bunnik staat klaar voor het Mumbai Color Festival. De naam klinkt al vrolijk! Hier staan op het podium te spelen: Bougenvilla, Dirtcaps, Feest Dj Ruud, Kriss Kross Amsterdam en La Fuente.

Oftewel er is weer genoeg te beleven in ons kleine kikkerlandje aanstaande donderdag! Have fun en vier de vrijheid!