Club Kroket x Café Dwars: volle bak, genieten!

Op 11 maart jongstleden was daar de dag waar de mannen van CluClub Kroketb Kroket al tijden naar toe leefden: het was tijd voor Club Kroket x Café Dwars. Samen met vader en zoon Tonnie en Robbie Hunink (uitbaters van Café Dwars) organiseerde Club Kroket deze feest avond waarbij ze voor het eerst in de geschiedenis met de gehele club op het podium stonden. Tijdens het Kerstboomfeest in Beckum, de carnavalsparty in Beckum en de Nieuwjaarsparty in de Hoeve stond Club Kroket ook op het affiche maar dit was telkens in een uitgedunde versie. Bij Club Kroket x Café Dwars stonden ze daar dan echt voor de eerste keer samen: Nicky Vannettie, Mo & Unit, Binky & Pegel en als knallende afsluiter Mattie Pattattie.

Ondanks alle reclame die zowel Café Dwars als Club Kroket hadden gemaakt is het toch altijd maar weer afwachten hoe de kaartverkoop verloopt. Op 11 maart stonden vele feestjes in de regionale uitgaansagenda waaronder Half om Half in de Rietmolen en de Twentse Bandnight bij het Hagen in Haaksbergen. Toch bleek bij het ophalen van de kaarten in de voorverkoop, een dag voor het feest zal plaatsvinden, dat al de helft van de kaarten in de voorverkoop verkocht waren. Dit bleek een goed voorteken want de zaal achter Café Dwars liep vol op zaterdag 11 maart.

Nicky Vannettie gaf het startsein van de avond om 21:00 en hij mixte in een nog bijna lege zaal Henk Wijngaard af met muziek van Duitse techno legende Fritz Kalkbrenner. Toen de zaal langzaam vol liep was het tijd voor de tweede act van de avond: Binky & Pegel. Na enkele technische probleempjes die gelukkig snel verholpen waren kwamen de mensen op de dansvloer lekker los! Binky & Pegel en ook de Mo & Unit show die daarna volgde slingerde de ene na de andere dansplaat de zaal in. Na beide duo’s kwam Nicky Vannettie op voor zijn tweede set en hierna volgde de special act waarbij heel Club Kroket het podium op kwam om samen met de ongeveer 500 feestvierende party people het dak er af te blazen. Als grote afsluiter stonden daar de twee gemaskerde mannen op het podium om het laatste uurtje even ouderwets te beuken. Mattie Pattattie en Vannettie draaiden de lekkerste Freestyle, Hardstyle en zelfs nog een paar rauwe Hardcore platen. Dit leverde voor aan het podium ontblote bovenlijven en een hakkende menigte op!

Al met al kunnen zowel Club Kroket als Café Dwars met veel plezier terug denken aan deze geweldige avond. Een tweede editie van Club Kroket zit er zeker in aldus Robbie Hunink van Café Dwars die met het concept Dwars presents vaker muzikale evenementen voor jong en oud in de Hoeve wil organiseren. Hunink: met dit evenement doelde wij op de jeugd maar binnenkort zullen er ook voor oudere doelgroepen feesten georganiseerd worden bij Café Dwars, we zijn druk op zoek naar geschikte artiesten of bands.

Voor Club Kroket is dit een mooie start voor het zomerseizoen want het volgende grote gezamenlijke optreden is inmiddels bekend: Club Kroket x Pinksterfeesten Beckum op 3 juni. Daarnaast zal Nicky Vannettie nog draaien bij Gewoon Beckum Live op 1 april en op het Zonnestraal Festival dat op zondag 9 juli plaats gaat vinden in Haaksbergen.