Bier gooien op Ronnie Flex: tijdelijke hype of vasthoudend probleem?

Na het paasweekend stond het internet er bol van: Ronnie Flex bekogeld met bier bij Dancing Bruins in Saasveld. Op radiozender Qmusic gaf Ronnie aan best emotioneel te zijn na de gebeurtenissen op tweede paasdag bij Bruins. Ronnie Flex zegt wel vaker bekogeld te worden met bier maar dat het dit keer wel heel heftig is geweest.

Op filmpjes die heel Facebook over gaan kunnen we van alle hoeken zien hoe Ronnie enkele biertjes moet ontwijken en dat daarna zijn vriendjes het podium af vliegen om de veroorzakers van de plaatselijke bierregen bij de kraag te vatten.

ronnie_flex_ANP_0

Bier gooien op artiesten, hoe slecht je ze ook vind, getuigd niet van veel respect. Dancing Bruins heeft meerdere zalen met diverse muzieksoorten dus wanneer jij liever naar 90’s luistert is het een kleine moeite om een deurtje verder te gaan binnen Bruins. In de zaal Campbell’s Bar draait de DJ namelijk 90’s muziek en zo is er voor eigenlijk iedereen wel wat wils in Saasveld.

Het management van Dancing Bruins heeft op hun Facebookpagina aangegeven dat het gedeeltelijk de eigen schuld is van Ronnie Flex dat hij de bierdouche, die hem overigens tijdens het ontvangen van de popprijs bespaard bleef, ontving. Volgens het management vroeg Ronnie om bier te gooien en zoals het management al benadrukt is dit in Twente en omstreken een kleine moeite.

Hoe de vork precies in de steel zit is eigenlijk niet eens zo zeer belangrijk. Een kleinigheidje hou je toch en Ronnie Flex is niet de eerste artiest die nat en verbijsterd een podium verlaat, zo werd Dinand Woesthoff van de band Kane tijdens de vrienden van Amstel Live nog getoucheerd door een vliegend plastic bekertje Amstel Bier. Wat wel opmerkelijk is, is de hype die nu is ontstaan op Facebook. Op de Facebookpagina NK Bierdouchen met Ronnie Flex zijn al 7.000 aanmeldingen binnengekomen. Dit ‘Nederlands Kampioenschap’ bier douchen zal volgens de organisator plaatsvinden tijdens de zomerfeesten in Hengevelde waar Ronnie Flex zal komen optreden.

Laten we hopen dat Ronnie Flex met een droog pak het podium van Hengevelde kan verlaten en dat zijn fans kunnen genieten van een tof optreden! Voor de mensen die geen fan zijn van Ronnie Flex is er altijd plek in de tent waar het
dondert en het bliksemt en het meters bier zal regenen met het optreden van Guus Meeuwis!