Amsterdam neemt extra strenge maatregelen rondom Sensation

De Amsterdamse driehoek, bestaande uit de burgemeester, officier van justitie en commissaris van de politie heeft besloten extra maatregelen te treffen bij het dancefeest Sensation in de Amsterdam Arena. De reden van deze extra maatregelen is een signaal. Wat dit signaal is wil de gemeente Amsterdam niet bekend maken.

Sensation White

De maatregelen houden in dat de bezoekers van het dancefeest zijn dat de bezoekers worden gefouilleerd en het gebied rondom de Amsterdam Arena gaat extra in de gaten gehouden worden. Ook kan er op de dag van het festival, zaterdag 2 juli, niet onder de Amsterdam Arena geparkeerd worden.

Sinds 2000 wordt Sensation ieder jaar georganiseerd door ID&T. Dit jaar is het thema va
n het feest: Angels and Demons. De bezoekers moeten in het zwart of wit gekleed naar de theme sensationArena komen. Hierbij breekt het feest met de traditie dat de bezoekers elk jaar in het wit gekleed moeten komen.

Het feest zal om 22:30 worden geopend door Sam Feldt en op één volgend zullen Mr. White & YAX.X, Robin Schulz, David Guetta, Nicky Romero, Don Diablo en Yellow Claw optreden. De laatst genoemde zonder hun vast MC, MC Bizzey die afgelopen week aangaf te stoppen.