10 redenen waarom de Muiterweek beter is dan de Zwarte Cross

Afgelopen weekend was er de Zwarte Cross in Lichtenvoorde. Een geweldig feest waar, net als bij de Muiterweek, bier, skik, gezelligheid, brommers kieken en muziek hoog in het vaandel staan. Toch hebben de muiters enkele hele goede redenen waarom de Muiterweek vééééél beter is dan de Zwarte Cross! (Natuurlijk met een dikke knip oog ;-))

burn out beckum

Reden 1: de verschillende soorten muziek!
Net als bij de Zwarte Cross heeft de Muiterweek tal van verschillende muzieksoorten. Dj’s, live muziek, Nederlandstalig alles komt voorbij tijdens de Muiterweek. Waarom de Muiterweek hierin dan beter is dan de Zwarte Cross? Het kan in Lichtenvoorde maar zo zijn dat je enkele honderden meters moet lopen om bij de artiest te komen wie je wilt zien. Bij de Muiterweek heb je twee mogelijkheden: of buiten staat de muziek of binnen, dus hooguit 10 meter lopen!

Reden 2: je vrienden kwijtraken lukt je bij de Muiterweek niet.
Bij de Zwarte Cross komt 220.000 man, als je dan met je dronken kloten je vrienden kwijtraakt gaat het nogal moeilijk om ze terug te vinden. Bij de Muiterweek loop je een rondje (dit duurt zonder pauzes 5 minuten) en je hebt ze terug. Zo niet dan loop je even naar de dj die vast wel ff wil roepen voor je.

Reden 3: de bar bereiken.
Met 220.000 dorstige mede bezoekers kan het soms wel een tijdje duren voordat je voor aan bij de bar bent. Bij de Muiterweek ben je zo voor aan en wanneer je lief lacht ben je zo geholpen. Mocht het dan toch wat langer duren dan komt dit omdat het barpersoneel zelf een shotje doet.

Reden 4: donkere bosjes.
Als je bij de Muiterweek een mooie man of vrouw hebt ontmoet en ‘het’ moet gebeuren heb je heel weinig kans om de volgende dag op Dumpert te staan. Wij hebben geen hekken om ons ‘festivalterrein’ dus je kunt gerust een stukje verder lopen waar niemand iets merkt of ziet.

Reden 5: Nicky Vannettie, Sander Scheperman, Coffeecats, Zanger Ronald en Mike Gerritsen.
Allemaal top artiesten die de Zwarte Cross op één of andere manier gemist heeft en niet op hun line up had staan. Een gemiste kans voor de Zwarte Cross maar bij ons staan ze gewoon hoor!

Reden 6: Verzoekjes!
Probeer op de zondag avond bij Feest Dj Ruud tijdens de Zwarte Cross maar een de Hemelbedpolka aan te vragen. Gaat je niet lukken. Bij de Muiterweek kun je met je verzoekjes naar de dj lopen en hij moet wel heel slecht, belachelijk of buitensporig zijn als die niet gedraaid gaat worden!

Reden 7: Mag ik asjeblieft een liedje zingen?
Ook zoiets: bij de Zwarte Cross kom je echt het hoofdpodium niet op als je even ‘ Het is een nacht’ van Guus Meeuwis wil zingen. Bij ons is dat geen probleem: hier heb je een microfoon ga je gang! In het verleden hebben beroemde Beckummers al complete nummers van Normaal meegezongen met de band!

Reden 8: Ojee er staat een rij voor de wc!
We kunnen niet beloven dat onze wc’s schoner zijn dan die bij de Zwarte Cross maar wel dat de rij wat korter zal zijn!

Reden 9: de eindtijd!
De Zwarte Cross kapt er al mee rond een uurtje of 12:00. Naja, op de camping kun je ook daar nog wel even door maar bij de Muiterweek gaat het gehele feest door totdat het niet meer leuk is!

Reden 10: Tante Rikie.
Super gaaf dat ze Tante Rikie hebben natuurlijk maar die van de Muiterweek is beter! Wij hebben Tante Lotte: die vele malen jonger is!

 

Maar gelukkig hoeven we niet te kiezen! De Zwarte Cross is voorbij en tegen die tijd dat je weer bij bent gekomen van al het muzikale feest geweld in Lichtenvoorde kun je met of zonder caravan richting Beckum voor de bijna net zo geweldige Muiterweek. 10 t/m 15 augustus: Muiterweek in Beckum! 13 t/m 16 juli 2017 kunnen jullie weer naar Lichtenvoorde voor de Zwarte Cross! Proost!

Muiterweek <3 Zwarte Cross